جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
پنجشنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰
کد خبر: ۶۵۸۶۰

احتمال بروز جنگ در مرزهای ایران چقدر است؟

احتمال بروز جنگ در مرزهای ایران چقدر است؟
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: اخیرا اطلاعاتی بیرون آمد و برخی از طرف‌های رسانه‌ای و سیاسی فعال شدند که احتمال تجاوز آذربایجان به ارمنستان وجود دارد. جمهوری اسلامی با طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان ارتباط داشته و طبق اطلاعات به دست آمده این موضوع روشن است که برنامه‌ای برای اقدام نظامی وجود ندارد.

ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اظهار کرد: منطقه قفقاز جنوبی از مناطق مهم ژئوپلتیک دنیاست که توجهات بین‌المللی به آن بسیار زیاد است. ما به عنوان کشوری در همسایگی این منطقه قرار داریم و نسبت به تحولات آن حساسیت بالایی داریم.

به گزارش فراز، وی ادامه داد: اخیرا اطلاعاتی بیرون آمد و برخی از طرف‌های رسانه‌ای و سیاسی فعال شدند که احتمال تجاوز آذربایجان به ارمنستان وجود دارد. جمهوری اسلامی با طرفین یعنی آذربایجان و ارمنستان ارتباط داشته و طبق اطلاعات به دست آمده این موضوع روشن است که برنامه‌ای برای اقدام نظامی وجود ندارد. البته که جمهوری اسلامی اشراف نظامی اطلاعاتی داشته و پیگیری موضوع را در دستور کار دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره موضع جمهوری اسلامی گفت: موضع ما روشن است؛ اول اینکه خواهان درگیری در حاشیه مرزهای خود نیستیم و حل و فصل موضوعات از طریق اعمال زور ممکن نیست. در صورت وجود اختلاف باید مسائل با گفت‌وگوی سیاسی پیگیری شود.

وی افزود: موضع دوم اینکه تحریک‌ طرف‌های فرامنطقه‌ای غیر مرتبط را در دو طرف بازی یعنی آذربایجان و ارمنستان رد کرده و فکر می‌کنیم دو طرف باید مسائل‌شان را از طریق گفت‌وگو حل کنند. نکته سوم اینکه ما هیچ تغییری در ژئوپلتیک منطقه و مرزهای بین‌المللی را نمی‌پذیریم و این خلاف منافع ملی ایران است. اصرار داریم مسیر ارتباط ایران با شرق اروپا از طریق ارمنستان در کنار سایر مسیرها باز بماند.

وی تاکید کرد: ایران، ارمنستان را یکی از همسایگان تاریخی خود می‌داند و فقط ارتباط مستقیم مرزی با ارمنستان را به عنوان اولویت و منافع ملی خود می‌داند. همه طرف‌های خارجی می‌دانند جمهوری اسلامی برای دفاع از منافع ملی خود ابزارها و توانمندی‌های لازم را دارد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: موضع ما به طرف‌های مختلف گفته شده و پیشنهادهایی برای گفت‌وگوهای طرفین و با هر دو طرف آذری و ارمنی مطرح شده است. یکی از پیشنهادات فعال کردن فرمت ۳+۳ است که ایران، ترکیه، روسیه، آذربایجان، ارمنستان و گرجستان یعنی همه طرف‌های مرتبط با موضوع با فعال کردن فرصت گفت‌وگوها را پیگیری کنند.

عمویی در جمع بندی با بیان اینکه ما با درگیری مخالفیم و نباید جنگی صورت گیرد، گفت: نباید طرف‌های بیرونی آذربایجان و ارمنستان را تحریک کنند. اگر اختلاف و درگیری رخ دهد که مانع ارتباط ما با طرفین از جمله عربستان شود، نمی‌پذیریم. اینکه مرزهای ما با ارمنستان بسته شود و مسیر ارتباطی با روسیه از ارمنستان قطع شود مورد پذیرش نیست و همه این موارد به اطلاع طرفین رسیده است.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی